EXCLUSIV| În ce ar putea investi milionara de la Loto ca să scoată și mai mulți bani. Și-ar putea lua un complex rezidențial sau proprietăți în Spania

EXCLUSIV| În ce ar putea investi milionara de la Loto ca să scoată și mai mulți bani. Și-ar putea lua un complex rezidențial sau proprietăți în Spania
Cu cele peste 10 milioane de euro, câștigătorii de la Loto și-ar putea achiziționa un complex rezidențial de apartamente în București foto: Gândul
Publicat: 02/07/2023, 08:00

O bucureșteancă a câștigat, în 25 iunie, cel mai mare premiu din istoria jocului Loto 6/49, în valoare de peste 10,10 milioane de euro. O sumă colosală, care îi va permite ca pe viitor să-și satisfacă orice capriciu. Câștigătoarea și soțul ei se gândesc deja să investească o mare parte din bani. Gândul a întrebat doi experți care ar fi cele mai inteligente investiții pe care le-ar putea face în acest moment proaspeții milionari.

A băgat 100 de euro într-un bilet la Loto și a câștigat peste 10,10 milioane de euro. O poveste despre noroc și perseverență, deoarece câștigătoarea marelui premiu juca la Loto 6/49 de peste 20 de ani.

Înainte să se îmbogățească peste noapte, ea și soțul ei și-au încercat șansa în afaceri, dar fără succes. Au avut un centru SPA și o firmă de IT, dar au ajuns să aibă pierderi mari, așa că au fost nevoiți să le închidă.

Cu toate acestea, imediat după ce și-au ridicat premiul de la Loterie, cei doi au mărturisit că vor să investească o parte din milioanele de euro câștigate, fără să dea mai multe detalii.

După ce și-au ridicat premiul de la sediul Loteriei, cei doi soți și-au făcut un selfie ca să marcheze această zi memorabilă

Deși suma este uriașă, banii se pot duce repede pe apa sâmbetei în cazul unor investiții neinspirate.

Președintele Asociației Investitorilor în Real Estate, Antoanela Comșa, și Adrian Codirlașu, vicepreședinte CFA România, organizație a profesioniștilor în investiții din România, deținători ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA), ne-au spus cum și în ce ar trebui investiți cei peste 10 milioane de euro, astfel încât să fie rentabili.

”Cu 10 milioane de euro, aș putea să negociez cu un dezvoltator să intru în parteneriat cu cineva pentru un proiect. Ca idee, proiectul nostru de la Fabrica de Gheață este de 10 milioane de euro și cuprinde un număr de 79 de apartamente. Nu aș cumpăra apartamente în zonele limitrofe ale Bucureștiului. Pot cumpăra astăzi un apartament, însă când vor apărea probleme, vor fi costisitoare. Aș opta pentru un mix de apartamente, mai precis garsoniere și apartamente de două camere pentru middle market.

Aș lua un apartament în zona de nord a Capitalei, pe care să îl închiriez expaților cu peste 2.000 de euro. Aș face aceste investiții pentru că în București există nevoia de locuire și aceste imobile aduc venituri recurente. Oricum, valoarea imobilelor s-a apreciat tot timpul”, spune președintele Asociației Investitorilor în Real Estate.

Din punctul său de vedere, o altă investiție bună ar fi și cea în apartamente la munte. Litoralul românesc, în schimb, nu mai pare o afacere atât de rentabilă pentru investiții imobiliare.

Președintele Asociației Investitorilor în Real Estate, Antoanela Comșa, spune că în Spania s-au format comunități de români care achiziționează imobile

”Aș lua apartamente la Brașov. La munte este mereu sezon turistic. La mare nu aș cumpăra deoarece sunt deja multe imobile și nu văd în viitorul apropiat o îmbunătățire a calității serviciilor. În plus, mai nou, avem sezon în realitate de doar două luni pe an, nici măcar trei”, a mai spus Antoanela Comșa.

În ceea ce privește achizițiile în afara țării, Spania ar fi locul ideal pentru a cumpăra imobile.

”Aș mai lua în Spania, unde s-au format comunități de români care achiziționează imobile. Aici există o mobilitate bună, poți ajunge ușor dintr-un loc în altul. În sudul Spaniei, perioada de închiriere este mai mare”, a adăugat președintele Asociației Investitorilor în Real Estate.

Și Adrian Codirlașu, vicepreședinte CFA România, recomandă diversitatea ca și cheie a succesului când vine vorba de investiții atât de importante.

Vicepreședintele CFA România, Adrian Codirlașu, le recomandă noilor milionari în euro să își diversifice investițiile

”Ca principiu, ideal ar fi să diversifice investițiile, începând cu depozitele bancare și până la acțiuni. Diversificarea mi se pare esențială pentru a reduce riscul. Aș recomanda investițiile în monede diferite, în active diferite și în țări diferite, astfel încât valoarea economiilor (inclusiv puterea de cumpărare) să fie protejată”, a spus Adrian Codirlașu.

A jucat numere care aveau semnificație personală

În 25 iunie s-a câștigat cel mai mare premiu din istoria Loto 6/49. Pe biletul jucat la o agenție din Sectorul 6, care i-a adus 10,10 milioane de euro, norocoasa câștigătoare a bifat numere care aveau pentru ea o semnificație personală.

Când a fost să-și încaseze premiul, împreună cu soțul ei, bucureșteanca a mărturisit că în ultimul an a jucat constant scheme reduse și variante combinate și a fost convinsă că în felul acesta va câștiga marele premiu.

Pe lângă premiul de categoria I de 10,10 milioane de euro, pe biletul norocos s-au înregistrat și 23 de câștiguri de categoria a III-a în valoare de 9.791,1 de lei și 24 de câștiguri de categoria a IV-a în valoare de 720 de lei, suma totală câștigată fiind de 50.106.522,86 lei.


CITEȘTE ȘI:

FOTO EXCLUSIV | Cine sunt câștigătorii celui mai mare premiu din istoria Loto 6/49. Cum au apărut cei doi soți la Loterie să ridice banii

EXCLUSIV | Marea câștigătoare de la Loto 6/49 e casnică după ce a eșuat în afaceri. Ce s-a întâmplat cu firmele celor doi soți

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Cât scot lunar din buzunare chiriașii din cartierul Primăverii sau Kiseleff, pentru un apartament. Capitala...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
14 copii din Buzău au rămas orfani de tată, după un accident cumplit. Cum s-a...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Ungaria a abandonat. Dezastru istoric pentru Viktor Orban. Maghiarii au înlemnit
Prognoza meteo actualizată. Canicula se extinde în mai multe județe. Harta cu zonele fierbinți
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Alain Delon a fost condus pe ultimul drum! Unde a fost înmormântat marele actor: ”Am...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Suntem cu un pas mai aproape de implanturile care să trateze epilepsia